ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα:
- 4 φιλέτα μπακαλιάρος
- τριμμένη φρυγανιά έτοιμη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1-2κ.γ. βασιλικό ξερό ή λίγο φρέσκο
- 4κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι (μπορείτε να προσθέσετε και πάπρικα γλυκιά ή καυτερή)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
- Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού, τα αλατωπιπερώνουμε και απλώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα
- Στο μούλτι βάζουμε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμόνι, το βασιλικό και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Αλοίφουμε με τον πολτό το κάθε φιλέτο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε σε κάθε φιλέτο την τριμμένη φρυγανιά και τα απλώνουμε στο ταψί μας με τη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στον αέρα.