Υλικά για 1 μέτριο ταψί:
- 3 χρωματιστές πιπεριές
- 2 ντομάτες
- 300γρ φέτα
- 200γρ γραβιέρα
- 2 αυγά
- 1 κρόκος (για άλλειμα του φύλλου)
- 1κ.γ. ρίγανη
- λάδι
- πιπέρι
- σουσάμι για το πάνω φύλλο
- 1 πακέτο φύλλο κουρού
Προετοιμασία:
1) Κόβουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε 1 αντικολλητικό τηγάνι και τις μαραίνουμε με ελάχιστο λάδι
2) Προσθέτουμε στο τέλος και τη ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πιουν τα υγρά
3) Σε 1 μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα 2 αυγά, τη ρίγανη και το πιπέρι
4) Προσθέτουμε το μίγμα με τις πιπεριές και τη ντομάτα και ανακατεύουμε
5) Αλείφουμε με 1 πινέλο το ταψί με λίγο λάδι και βάζουμε προσεκτικά το 1 φύλλο κουρού. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και κάνουμε 1 στρώμα ομοιόμορφο
6) Προσθέτουμε από πάνω το 2ο φύλλο κουρού και το αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού
7) Προσθέτουμε όσο σουσάμι θέλουμε από πάνω από το φύλλο και ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς
Tip: μπορούμε για να γίνει η πίτα πιο light να βάλουμε τυριά άπαχα (πχ. ανθότυρο και φέτα άπαχη)
- 3 χρωματιστές πιπεριές
- 2 ντομάτες
- 300γρ φέτα
- 200γρ γραβιέρα
- 2 αυγά
- 1 κρόκος (για άλλειμα του φύλλου)
- 1κ.γ. ρίγανη
- λάδι
- πιπέρι
- σουσάμι για το πάνω φύλλο
- 1 πακέτο φύλλο κουρού
Προετοιμασία:
1) Κόβουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε 1 αντικολλητικό τηγάνι και τις μαραίνουμε με ελάχιστο λάδι
2) Προσθέτουμε στο τέλος και τη ντομάτα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πιουν τα υγρά
3) Σε 1 μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα 2 αυγά, τη ρίγανη και το πιπέρι
4) Προσθέτουμε το μίγμα με τις πιπεριές και τη ντομάτα και ανακατεύουμε
5) Αλείφουμε με 1 πινέλο το ταψί με λίγο λάδι και βάζουμε προσεκτικά το 1 φύλλο κουρού. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και κάνουμε 1 στρώμα ομοιόμορφο
6) Προσθέτουμε από πάνω το 2ο φύλλο κουρού και το αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού
7) Προσθέτουμε όσο σουσάμι θέλουμε από πάνω από το φύλλο και ψήνουμε στους 200-250 βαθμούς
Tip: μπορούμε για να γίνει η πίτα πιο light να βάλουμε τυριά άπαχα (πχ. ανθότυρο και φέτα άπαχη)