Υλικά:
- 500 γραµµάρια πενάκι (μπορείτε καλύτερα ολικής αλέσεως)
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 κολοκύθι
- ½ µατσάκι φρέσκο δυόσµο
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριµµένο πιπέρι
- 1 λεμόνι στιμμένο
Εκτέλεση:
1. Σε µια βαθιά κατσαρόλα βράζετε στα ζυµαρικά για 9-10 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνετε και τα περιχύνετε µε κρύο νερό.
2. Πλένετε καλά το δυόσµο, τον αφήνετε να στραγγίσει και τον ψιλοκόβετε.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 1κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτετε την πιπεριά και το κολοκύθι, κοµµένα σε πολύ μικρά κομμάτια και αφήνετε για λίγο.
4. Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, στο τηγάνι με τα λαχανικά και ανακατεύετε. Στο τέλος σβήνετε με το λεμόνι.
5. Προσθέτετε μετά στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια τα λαχανικά από το τηγάνι, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το δυόσμο.
6. Πάνω από την κατσαρόλα ή στο πιάτο σας αφού είναι ακόμα ζεστά τα μακαρόνια προσθέτετε τυρί τριμμένο να λιώσει, κατά προτίμηση πεκορίνο που είναι πιο πικάντικο.
7. Σερβίρετε
- 500 γραµµάρια πενάκι (μπορείτε καλύτερα ολικής αλέσεως)
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 κολοκύθι
- ½ µατσάκι φρέσκο δυόσµο
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριµµένο πιπέρι
- 1 λεμόνι στιμμένο
Εκτέλεση:
1. Σε µια βαθιά κατσαρόλα βράζετε στα ζυµαρικά για 9-10 λεπτά. Στη συνέχεια τα σουρώνετε και τα περιχύνετε µε κρύο νερό.
2. Πλένετε καλά το δυόσµο, τον αφήνετε να στραγγίσει και τον ψιλοκόβετε.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 1κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτετε την πιπεριά και το κολοκύθι, κοµµένα σε πολύ μικρά κομμάτια και αφήνετε για λίγο.
4. Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, στο τηγάνι με τα λαχανικά και ανακατεύετε. Στο τέλος σβήνετε με το λεμόνι.
5. Προσθέτετε μετά στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια τα λαχανικά από το τηγάνι, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το δυόσμο.
6. Πάνω από την κατσαρόλα ή στο πιάτο σας αφού είναι ακόμα ζεστά τα μακαρόνια προσθέτετε τυρί τριμμένο να λιώσει, κατά προτίμηση πεκορίνο που είναι πιο πικάντικο.
7. Σερβίρετε