ΥΛΙΚΑ:
- 1κ.σ. ελαιόλαδο- 1 μέτριο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου θρυμματισμένη
- 150γρ μαριναρισμένες αγκινάρες σε λάδι, στραγγισμένες
- 400γρ κομμένα ντοματάκια κονσέρβας
- 50γρ κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες
- 1κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- μαύρο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1) Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος και τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να μαλακώσουν.2) Χοντροκόβουμε τις στραγγισμένες αγκινάρες και τις προσθέτουμε στο σκεύος μαζί με τις ντομάτες.
3) Προσθέτουμε τις πιπεριές και το μαϊντανό.
4) Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρουν βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά ώσπου να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
5) Τα πασπαλίζουμε με αρκετό πιπέρι.
Αν σας αρέσει απαλή η σάλτσα μπορείτε να την περάσετε μετά από το μπλέντερ αλλιώς σερβίρετε ως έχει. Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 μέρες.