Advertisement

Responsive Advertisement

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ : ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
- 500γρ βούτυρο (μπορείτε και light για πιο ελαφρύ)
- 500γρ ζάχαρη
- 1/2 κιλό γάλα
- 1,5 κιλό αλεύρι
- 50γρ μαγιά μπύρας
- ξύσμα 1 πορτοκαλιού και το χυμό του
- 3 αυγά
- 1 αυγό για το άλειμμα από πάνω

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1) Βάζετε το αλεύρι, τη μαγιά, τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό του σε μια λεκάνη, προσθέτετε το γάλα και τα ζυμώνετε καλά.
2) Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
3) ΄Οταν φουσκώσει καλά, τη ζυμώνετε.
4) Βουτυρώνετε 1 ταψί και βάζετε τη ζύμη. Την αφήνετε ξανά να φουσκώσει.
5) Τότε την αλείφετε με το αυγό και την πασπαλίζετε με σπασμένα αμύγδαλα ή σουσάμι.
6) Ψήνετε τη βασιλόπιτα σε μέτριο φούρνο για 50-60 λεπτά. Αν πάρει πολύ χρώμα, σκεπάστε τη με 1 αλουμινόχαρτο.